Sunday 18 March 2012

Tomāti satur barības vielas, kas pasargā asinsvadu slimības

Tomāti satur barības vielas, kas pasargā asinsvadu slimības


Tie ir pasaulē visplašāk ražo augļu un tagad Japānas zinātnieki ir atklājuši tomāti satur barības vielas, kas varētu risināt asinsvadu slimību rašanos. Pētījumi publicēti žurnālā molekulāro uztura un pārtikas pētniecības atklāj izgūtās savienojuma, 9-okso-octadecadienoic ir anti-dyslipidemic ietekmē.
Komandu vadīja Dr Teruo Kawada Kioto universitātē un atbalstīto pētniecības un attīstības programmu, jaunu bioloģiskās nozares iniciatīvām, Japāna, savu pētījumu uzmanības ekstraktus, kas risinātu dyslipidemia slimība, kas izraisa pārmērīgi liels daudzums lipīdu, piemēram, holesterīna vai taukiem, asins plūsmā.
"Dyslipidemia, pati par sevi parasti izraisa nekādus simptomus," teica Kawada, "Tomēr; tas var novest pie simptomātiska asinsvadu slimībām, piemēram, aterosklerozes un ciroze. Lai novērstu šīs slimības ir nozīmīga, lai novērstu pieaugošo veidot uz augšu no lipīdu."
Tomāti jau ir zināms, ka satur daudzus savienojumus, kas labvēlīgi ietekmē veselību. Šajā pētījumā komanda analizēti 9-okso-octadecadienoic acid, lai pārbaudītu iespējamās anti-dyslipidemia īpašības.
Savienojums tika atrasts palielināt taukskābju oksidācijas un veicinājusi aknu lipīdu vielmaiņas regulēšana. Šie rezultāti liecina, ka 9-okso-octadecadienoic skābe ir anti-dyslipidemia ietekmē un tādējādi palīdz novērst asinsvadu slimības.
"Atrast savienojums, kas palīdz profilakses aptaukošanos saistītās hroniskām slimībām, pārtikas produktos ir liela priekšrocība, lai risinātu šīs kaites," secināja Kawada. "Tas nozīmē, ka tomātu ļauj viegli pārvaldīt dyslipidemia caur ikdienas uzturā sākums."

No comments:

Post a Comment